Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Γιαγλία με παρχαροτύρι και κιμά. Τα ποντιακά πεϊνιρλί

Γιαγλία με παρχαροτύρι και κιμά. Τα ποντιακά πεϊνιρλί


peinirli_702949792.jpg


Το Pontos-News.Gr σας προτείνει γιαγλία με παρχαροτύρι και κιμά, τα ποντιακά πεϊνιρλί. 
Υλικά:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. φρέσκια μαγιά ή ένα φακελάκι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
χλιαρό γάλα
1/2 κ.σ. αλάτι

Για τη γέμιση

250 γρ παρχαροτύρι χονδροτριμμένο
250 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό
Σημ: Το παρχαροτύρι είναι αγελαδινό καπνιστό τυρί που θα βρείτε στα καταστήματα με ποντιακά προϊόντα
Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, αν είναι φρέσκια. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμμένη μαγιά, το βούτυρο λιωμένο και το αλάτι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειάζεται για να γίνει μια αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ροδίζουμε τον κιμά σε λίγο λάδι με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε αλάτι, λίγο νερό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε το αυγό, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 15-20 μπαλάκια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα γαγλία μας (δεν ξαναζυμώνουμε), τα οποία ανοίγουμε με τα χέρια μας σε πιτούλες και τους δίνουμε σχήμα βάρκας.
Γεμίζουμε με τον κιμά και από πάνω βάζουμε από λίγο παρχαροτύρι. Μπορείτε να τα γεμίσετε μόνο με ένα από τα δύο υλικά ή να συνδυάσετε κιμά και τυρί όπως στη δική μας συνταγή.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αφήνουμε να σταθούν για 15'.
Βάζουμε σε κάθε πεϊνιρλί από λίγη μαργαρίνη και τα ψήνουμε στους 190°C για 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου