Linguine με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι
και θυμάρι
Χρησιμοποιείστε ασπρομανίταρα, τα οποία –αν και λέγονται έτσι – εξωτερικά έχουν χρώμα από κρεμ έως ανοιχτό καφέ. Λέγονται και cremimi ή babyPortobellos ή chestnut mushrooms.
Αρωματίστε τα με ωμό ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού. Το πιάτο είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο. Ετοιμάζεται μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια.
Η συνταγή είναι της Nigella Lawson κι αν θέλετε μπορείτε να δείτε το βίντεο στα αγγλικά εδώ.
Υλικά:
- 500γρ linguine
- 250 γρ. ασπρομανίταρα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
- 1κ.τσαγιού φρέσκο θυμάρι
- 1 ½ κ.τσ. αλάτι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Τριμμένη παρμεζάνα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λυωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι.
Βράστε τα linguine και κρατείστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ http://tastefull.wordpress.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου