Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Τουλουμπάκια

Τουλουμπάκια

tulumbakia











Υλικά

200 ml νερό
130 γρ. βούτυρο
330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλακι ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κουταλακι αλάτι
1/2 κουταλία μαγειρική σόδα
5 αυγά
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
250 ml νερό
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 γαρύφαλλα
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλακι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο και τ” αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια ανακατεύουμε στο αλέυρι τη ζάχαρη με το αλάτι και τα προσθέτουμε στο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε τη σόδα. Αφήνουμε τη ζύμη μας να κρυώσει 10 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 4 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ) με ριγωτό στόμιο. Μόλις το λάδι μας είναι έτοιμο για τηγάνισμα ρίχνουμε με το κορνέ ζύμη μήκους 5 εκ. περίπου και τηγανίζουμε τα τουλουμπάκια μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για 5-6 λεπτά μέχρι να ρουφήξουν. Στραγγίζουμε τα τουλουμπάκια μας και τα σερβίρουμε.
tips συνταγής
1) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για καλαμποκέλαιο κάποιο άλλο ελαφρύ λάδι για τηγάνισμα.
2) Μπορείτε να γαρνίρετε τα τουλουμπάκια και με λιωμένη κουβερτούρα βάζοντας τη φαντασία σας.
ΠΗΓΗ  http://www.foodrevolution.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου