Ψωμί από κίτρινη κολοκύθα
Μία εναλλακτική πρόταση για να φτιάξετε ψωμί. Σερβίρει 8 άτομα (1 φέτα για τον καθένα) και περιλαμβάνει 170 θερμίδες που όμως αξίζουν τον κόπο, μία προς μία!
Συστατικά συνταγής
1 αβγό
1/2 κούπα αλεσμένη κολοκύθα
1/4 κούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1/4 κούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1/5 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο και αλείφουμε με λίγο λάδι τη φόρμα μέσα στην οποία θα ψήσουμε το ψωμί.
Σε ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τα αβγά.
Ύστερα, ρίχνουμε την κολοκύθα, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία αλοιφή.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, το τζίτζερ και το μπαχάρι.
Ενώνουμε αυτό το μείγμα με το προηγούμενο και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή.
Τέλος, το τοποθετούμε μέσα στο σκεύος που έχουμε για το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αλλιώς, δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα να τρυπήσουμε το κέντρο του κι αν βγει καθαρή το ψωμί μας είναι έτοιμο.
ΠΗΓΗ http://www.melimacedonias.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου