ΨΩΜΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Ψωμι με τραχανα και κεφαλοτυρι αφρατα τρυφερα ψωμακια με αρωμα τραχανα
Ηθελα εδω και πολυ καιρο να φτιαξω αυτα τα γλυκα ψωμακια .
Το τραχανα το προσθετω σε πολλα φαγητα και σκεφτηκα να προσθεσω και στο αλευρι για ψωμι και εβαλα και μια χουφτα κεφαλοτυρι .
Το αποτελεσμα πολυ καλο !
Συστατικα
600 γρ.αλευρι και 100γρ.αλευρι για το παγκο
1 φλ.χλιαρο γαλα
μισο φλ.τραχανα 3 λεπτα αλατισμενος βρασμενο σουρωμενο
2 φακελακια μαγια
ριγανη
2 κ.γ ζαχαρη
1.κ.γ αλατι
1φ.λ κεφαλοτυρι
2 κ.σ.βουτυρο
2 κ.σ φρυγανια για το πασπαλισμα 1 αυγο για το αλειμμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μπολ προσθετουμε κοσκ.αλευρι αλατι ζαχαρη ριγανη τα φακελακια μαγια το τραχανα και ανακατευουμε καλα .
Προσθετουμε το βουτυρο το χλιαρο γαλα
Ανακατευουμε και ζυμωνουμε φτιαχνουμε μια μπαλα.
Σκεπαζουμε το μπολ με τη ζυμη και την αφηνουμε να διπλασιαστει σε ογκο περιπου 1 ωρα εαν ειναι σε ζεστο σημειο .
Οταν φουσκωσει η ζυμη τη παταμε με το χερι ριχνουμε το κεφαλοτυρι και ζυμωνουμε καλα
Την κοβουμε στα δυο και ανοιγουμε τα φυλλα οπως πιο κατω στις φωτογραφιες .
Κλεινουμε αλειφουμε με αυγο πασπαλιζουμε με τριμμενη φρυγανια βουτυρωνουμε τα τοποθετουμε στο ταψι και τα σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας για 20 λεπτα .
Ο φουρνος πριν τα ψησουμε πρεπει να ειναι προθερμασμενος .
Ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου
ΠΗΓΗ http://wwwirida.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου