Ένα ρυζόγαλο αλλιώτικο από τα άλλα!
Ζεστό ή κρύο, με κανέλα, φρούτα ή σιρόπι φρούτων, σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό, κολατσιό ή με τον καφέ.
Υλικά:
½ λίτρο νερό
½ λίτρο γάλα
1 φακελάκι κρέμα βανίλια (σκόνη)
5 κ.σ. ζάχαρη
¾ φλυτζάνι του καφέ (100γρ) ρύζι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι με το νερό και προσέχετε να είναι λίγο ζουμερό όταν καλοβράσει. Ρίχνετε τα 2/3 του γάλατος στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Στο 1/3 γάλα που κρατήσατε, διαλύετε την σκόνη της κρέμας. Μόλις ζεματίσει το γάλα, ρίχνετε την ζάχαρη, την βανίλια και το γάλα με την διαλυμένη σκόνη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει για να μην σβολιάσει. Όταν δέσει η κρέμα, κατεβάζετε από την φωτιά. Δεν αφήνετε να βράσει. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε μπώλ και το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, με κανέλλα ή σιρόπι φρούτων, κομπόστα ή φρέσκα φρούτα. |
Καλή σας όρεξη!!
ΠΗΓΗ http://www.dramania.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου