Φέτα τηγανητή με μέλι και σουσάμι
Συνταγή από το εστιατόριο Σαλματάνης
Υλικά
350γρ. φέτα (κομμένη σε μπαστούνια)
100γρ. σουσάμι
2 κ. σ. μέλι
Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι σκληρό
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σ. ούζο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
250ml κρύο νερό
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Έπειτα, κόβουμε το ζυμάρι σε τρία μέρη και με έναν πλάστη το ανοίγουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε. Κόβουμε σε λωρίδες, προσθέτουμε τα μπαστουνάκια φέτας σε κάθε μία από αυτές και τυλίγουμε. Βρέχουμε το φύλλο ελαφρά με νερό και πανάρουμε σε σουσάμι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, στεγνώνουμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ http://www.4menu.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου