Σμυρνέικα σουτζουκάκια της γιαγιάς
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αβγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κον κασέ
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,να γίνει καφέ ανοιχτό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Tips
Θέλει σιγανή φωτιά και όχι πολύ τηγάνισμα.Άλλοι τα κάνουν και χωρίς αβγά.Φυσικά γίνονται και χωρίς σάλτσα,αλλά και στο φούρνο.Όσο για την φρυγανιά,μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε,ανάλογα την υγρασία που θέλετε να έχει ο κιμάς.
ΠΗΓΗ http://syntagesapospiti.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου