Φέτα Σαγανάκι σε Κρούστα από Παξιμάδι Κυθήρων
Ένα σαγανάκι απλό, με όλη την γεύση της φέτας και το αγαπημένο παξιμάδι Κυθήρων!
Υπέροχη, τραγανή κρούστα και την λιωμένη φέτα σε μια ατελείωτη απόλαυση!
- Η φέτα πρέπει να είναι σκληρή και το καμμάτι κομμένο ομοιόμορφα!
- Μέσα στο μείγμα για την κρούστα μπορείτε να προσθέσετε ξερά μυρωδικά!
- Μπορείτε να συνοδεύσετε μια μια μαρμελάδα, με μέλι ή φρούτα!
Ένα σαγανάκι απλό, με όλη την γεύση της φέτας και το αγαπημένο παξιμάδι Κυθήρων!
Υπέροχη, τραγανή κρούστα και την λιωμένη φέτα σε μια ατελείωτη απόλαυση!
ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 1 (2-4 Μεριδες)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 λεπτά
Υλικά για:
Φέτα Σαγανάκι σε Κρούστα από Παξιμάδι Κυθήρων
200 gr. τυρί φέτα σκληρή
1 παξιμάδι Κυθήρων
1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Μαύρο σουσάμι
Βασιλικό
Βήμα προς βήμα
Βάζουμε την φέτα σε νερό για 10 λεπτά.
Αλέθουμε το παξιμάδι με το αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιάτο.
Ακουμπάμε την φέτα και την πιέζουμε πολύ καλά από κάθε πλευρά, ώστε να κολλήσει επάνω στην φέτα ένα παχύ στρώμα μείγματος.
Αφήνουμε στο ψυγείο 10 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το ξύδι, περιχύνουμε το σαγανάκι και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και μαύρο σουσάμι!
Φέτα Σαγανάκι σε Κρούστα από Παξιμάδι Κυθήρων
200 gr. τυρί φέτα σκληρή
1 παξιμάδι Κυθήρων
1½ κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο ή Σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Μαύρο σουσάμι
Βασιλικό
Βήμα προς βήμα
Βάζουμε την φέτα σε νερό για 10 λεπτά.
Αλέθουμε το παξιμάδι με το αλεύρι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πιάτο.
Ακουμπάμε την φέτα και την πιέζουμε πολύ καλά από κάθε πλευρά, ώστε να κολλήσει επάνω στην φέτα ένα παχύ στρώμα μείγματος.
Αφήνουμε στο ψυγείο 10 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά.
Ανακατεύουμε το μέλι με το ξύδι, περιχύνουμε το σαγανάκι και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και μαύρο σουσάμι!
Tips συνταγής:
- Η φέτα πρέπει να είναι σκληρή και το καμμάτι κομμένο ομοιόμορφα!
- Μέσα στο μείγμα για την κρούστα μπορείτε να προσθέσετε ξερά μυρωδικά!
- Μπορείτε να συνοδεύσετε μια μια μαρμελάδα, με μέλι ή φρούτα!
ΠΗΓΗ http://www.funkycook.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου