Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Φάβα Σαντορίνης

Φάβα Σαντορίνης


Η φάβα είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο παρόλη την λιτότητα της συνταγής, έδεσμα.Ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για συνοδευτικό!Η φάβα είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά της Ελληνικής Κουζίνας, δοκιμάστε την παντρεμένη, κλασική ή βελουτέ!Οι καλύτερες ποικιλίες είναι αυτές της Σαντορίνης και της Σκύρου!
  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ: 1 (1 Μεριδες)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 ώρες 0 λεπτό
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60 λεπτά
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 ώρες 0 λεπτό

Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka












Υλικά για: 
Φάβα Σαντορίνης
300 gr. φάβα Σαντορίνηςκρεμμύδια ξεράΕλαιόλαδοΘυμάριΦρεσκοτριμμένο πιπέριΑλάτιΕπιπλέον θα χρειαστείτε100 ml. ελαιόλαδοκρεμμύδια ξερά2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Βήμα προς βήμα


Καθαρίζουμε την φάβα προσεκτικά.
Βάζουμε την φάβα σε ένα μπώλ και καλύπτουμε με χλιαρό νερό.

Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Αφήνουμε την φάβα 2 ώρες να μουλιάσει.
Ξεπλένουμε την φάβα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βράζουμε την φάβα για 10 λεπτά σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε.
Στραγγίζουμε την φάβα.
Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Σε μια βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα οποία έχουμε ψιλοκόψει., την φάβα και το θυμάρι.

Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Σιγοβράζουμε την φάβα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Μόλις σωθούν τα υγρά και χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την φάβα, προσθέτουμε τα 100 ml. ελαιόλαδο σταδιακά και τέλος το ξύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ετοιμάζουμε την φάβα για σερβίρισμα.
Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει καστανό χρώμα.
Περιχύνουμε την φάβα με το σωταρισμένο κρεμμύδι.
Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka
Ψιλοκόβουμε το άλλο κρεμμύδι και το προσθετουμε στην φάβα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και την σερβίρουμε!
Φάβα Σαντορίνης sunodeutikes salates sunodeutika garnitoures %cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%82 %ce%bf%cf%83%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1 orektika mpoufes nistisima loipes suntages loipes suntages laxanika ospria elliniki topiki kouzina dimitriaka

Tips συνταγής:


- Μπορείτε να προσθέσετε ένα φύλλο δάφνης κατά τον βρασμό της φάβας.
- Μπορείτε να παραλείψετε το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών και να τα βράσετε μαζί με το όσπριο.
- Στην φάβα μπορείτε να προσθέσετε και λεμόνι αντί για ξύδι!
- Την φάβα μπορείτε να την σερβίρετε με κάππαρη ή σωταρισμένα κρεμμύδια!


ΠΗΓΗ  http://www.funkycook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου