Μεθυσμένες αγνόπιτες από την Κρήτη
Οι μεθυσμένες αγνόπιτες, μας έρχονται από την Κρητική κουζίνα. Γίνονται πολύ εύκολα και είναι νοστιμότατες.
Υλικά
Για τη ζύμη:
-500 γρ. αλεύρι
-30 γρ. μαγιά
-1 ποτήρι νερό
-1 κ.γ. αλάτι
-1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
-3 κουταλιές ρακή
Για την γέμιση:
-500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
Για τη ζύμη:
-500 γρ. αλεύρι
-30 γρ. μαγιά
-1 ποτήρι νερό
-1 κ.γ. αλάτι
-1/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
-3 κουταλιές ρακή
Για την γέμιση:
-500 γρ. ξινή μυζήθρα ή φέτα
(αν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί της συνταγής με φυτικό τυρί προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι)
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε την μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το νερό,τη ρακή και ρίχνουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε την μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το νερό,τη ρακή και ρίχνουμε το αλεύρι.Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι λαδώνουμε λίγο τα χέρια για να μην κολλάνε και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη όσο ένα μανταρίνι.Ανοίγουμε λάκκο στη μέση και βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα.Κλείνουμε τη ζύμη γύρω από την μυζήθρα και την γυρίζουμε στα χέρια μας να γίνει μπαλίτσα.
Την πιέζουμε σιγά-σιγά από την μια παλάμη στην άλλη,αρχίζοντας από το κέντρο μέχρι να γίνει σαν μικρό πιατάκι.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά(προτιμήστε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα).
Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!
Τις τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά(προτιμήστε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα).
Σερβίρονται περιχυμένες με μέλι και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: kritikessintages
http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου