Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας


Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας



ΥΛΙΚΑ

220 ml ηλιέλαιο
400 γρ. ζάχαρη
800 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. νερό σε θερμοκρασία βρύσης
3 κ. σ. ξύδι από μήλο
100 γρ. κοσκινισμένο κακάο
1 κ. γ. κοφτό αλάτι
2 φακελάκια Βανιλέτα Alsa
2 κ. γ. μαγειρική σόδα
Υλικά για το ζαχαρόγλασο:
220 γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
60 γρ. κακάο
20 γρ. ηλιέλαιο
60 γρ. Νερό

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κάθε άσκηση χρειάζεται προθέρμανση. Προθέρμανε λοιπόν το φούρνο στους 180°C.
2 Ανακάτεψε στο μεταξύ όλα τα υλικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίξε το μείγμα σε λαδωμένη με ηλιέλαιο και αλευρωμένη φόρμα.
3 Βάλε τη φόρμα στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι, όταν βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ να βγαίνει στεγνό (αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
4 Για να μη βαρεθείς, ετοίμασε το γλάσο ανακατεύοντας τα υλικά του σε ένα μπολ και προσθέτοντας λίγο νερό, αν σου φαίνεται πολύ πηχτό.
5 Όταν βγάλεις το κέικ από τη φόρμα του, ρίξε από πάνω το γλάσο και το κέικ είναι έτοιμο! Άφησέ το να στεγνώσει λίγο και κόψ’ το σε μερίδες.

ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου