Λαχταριστή τούρτα με νουτέλα!
Υλικά
1 1/2 δόση παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 πάτους
Στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Η αγαπημένη γεύση όλων είναι η νουτέλα. Μία φανταστική συνταγή με νουτέλα έρχεται να μας "γλυκάνει" τον ουρανίσκο! Φτιάξτε το και καλή απόλαυση!
Υλικά
1 1/2 δόση παντεσπάνι σοκολάτας σε 3 πάτους
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
300 γρ. νουτέλα
Σιρόπι για τα παντεσπάνια:
2 κουπες νερο
1 1/2 κουπα ζαχαρη
2 βανιλιες
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα παντεσπάνια ανάλογα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.
Παίρνουμε μια βάση για τούρτα ή μια πιατέλα, ανάλογα που θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε τον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ.
Αφού τραβήξει το σιρόπι το παντεσπάνι βάζουμε μια μικρή στρώση σαντιγύς και την απλώνουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια βάζουμε μια μεγάλη δόση νουτέλας (ανάλογα τα γούστα) κι από πάνω μια καλή δόση σαντιγυς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τους 3 πάτους και στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σαντιγυ.
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
300 γρ. νουτέλα
Σιρόπι για τα παντεσπάνια:
2 κουπες νερο
1 1/2 κουπα ζαχαρη
2 βανιλιες
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα παντεσπάνια ανάλογα με τις οδηγίες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει.
Παίρνουμε μια βάση για τούρτα ή μια πιατέλα, ανάλογα που θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε τον πρώτο πάτο από το παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη και τις βανίλιες να γίνουν σαντιγύ.
Αφού τραβήξει το σιρόπι το παντεσπάνι βάζουμε μια μικρή στρώση σαντιγύς και την απλώνουμε να πάει παντού.
Στη συνέχεια βάζουμε μια μεγάλη δόση νουτέλας (ανάλογα τα γούστα) κι από πάνω μια καλή δόση σαντιγυς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τους 3 πάτους και στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα μας με την υπόλοιπη σαντιγυ.
Στολίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας.
ΠΗΓΗ http://www.briefingnews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου