Εύκολο χωριάτικο φύλλο για πίτες
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ γαλα
2 κ.σ ξύδι
1 αυγό
1 φακελάκι μαγια ξηρή
150-200 ml χλιαρό νερο (όσο πάρει)
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω 4-5 κουταλιές αλεύρι,τη μαγιά,και το νερό 150ml και ανακατεύω 2 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και κάνω μια λακούβα.
Ρίχνω στη λακούβα το αυγό, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα απο τη μαγιά.
Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο νερό.
Κάνω κυκλους τη ζύμη με τα χέρια μου ωσπου να γίνει ελαστική και όταν τη πατάω ελαφρά με το δάχτυλο μου αυτή να ξαναεπιστρέφει στην αρχική της μορφή.
Ζυμώνω για 7-10 λεπτά και είναι έτοιμη.
Αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος καλυμμενη με μια καθαρή πετσέτα τη ζυμή μεχρι να φουσκώσει.
Τέλος κάνω τη ζύμη δυο μπάλες η μια πιο μεγάλη για το κάτω φύλλο και η άλλη μικρότερη για το πάνω φύλλο.
Απλώνω τη ζύμη στο αλευρωμένο τραπέζι και ανοίγω το φύλλο.
Συμβουλή:
Το φύλλο είναι ιδανικό για αλμυρές και γλυκές πίτες.
Πανεύκολο και γρήγορο χωριάτικο φύλλο για αλμυρές ή γλυκές πίτες. Δοκιμαστε το όλοι. Έτοιμο σε 10 λεπτά.
Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
3 κ.σ γαλα
2 κ.σ ξύδι
1 αυγό
1 φακελάκι μαγια ξηρή
150-200 ml χλιαρό νερο (όσο πάρει)
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνω 4-5 κουταλιές αλεύρι,τη μαγιά,και το νερό 150ml και ανακατεύω 2 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι κοσκινισμένο και κάνω μια λακούβα.
Ρίχνω στη λακούβα το αυγό, λάδι, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και το μείγμα απο τη μαγιά.
Αν χρειαστεί προσθέτω και το υπόλοιπο νερό.
Κάνω κυκλους τη ζύμη με τα χέρια μου ωσπου να γίνει ελαστική και όταν τη πατάω ελαφρά με το δάχτυλο μου αυτή να ξαναεπιστρέφει στην αρχική της μορφή.
Ζυμώνω για 7-10 λεπτά και είναι έτοιμη.
Αφήνω μια ώρα σε ζεστό μέρος καλυμμενη με μια καθαρή πετσέτα τη ζυμή μεχρι να φουσκώσει.
Τέλος κάνω τη ζύμη δυο μπάλες η μια πιο μεγάλη για το κάτω φύλλο και η άλλη μικρότερη για το πάνω φύλλο.
Απλώνω τη ζύμη στο αλευρωμένο τραπέζι και ανοίγω το φύλλο.
Συμβουλή:
Το φύλλο είναι ιδανικό για αλμυρές και γλυκές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου