Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (για 4 άτομα)

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (για 4 άτομα)




Υλικά


250gr μανιτάρια φρέσκα

250gr κρεμμύδια

90 ml λάδι ελιάς

1 lt νερό

500gr κους κους

200 gr κίτρινη κολοκύθα

Σουσάμι ψημένο αλεσμένο






Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά το λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πέσουν τότε προσθέτουμε λίγο αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και το νερό .

Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτουμε το κους κους, όταν αρχίσει να φουσκώνει ελέγχουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά τότε ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι .


Προσοχή

Αν θέλουμε και την κολοκύθα την τσιγαρίζουμε ελαφρά στην αρχή όταν ζεσταθεί το λάδι πριν ρίξουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια , την βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και θα την κρατήσουμε κατά μέρους και την προσθέτουμε όταν αρχίσει να φουσκώνει το κους κους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου