Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

 ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΤΗΓΑΝΗΤΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙ

alt






Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρώντας τους κολοκυθοανθούς, θεωρώντας τους ως κάτι περιττό. Την επόμενη φορά, επιλέξτε κολοκυθάκια με τον ανθό τους καθώς είναι μια λιχουδιά που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και αξίζει να την δοκιμάσετε. Θα πρέπει όμως να θυμάστε ότι οι κολοκυθοανθοί για να μαγειρευτούν πρέπει να είναι ολόφρεσκοι, της ίδιας μέρας και ολόκληροι.

Υλικά:20 κολυκυθοανθοί100 γραμ. φέτα200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμενη 1 αυγόλίγο αλεύριελαιόλαδοπιπέρι


Εκτέλεση:
Αφαιρείτε από τους κολοκυθοανθούς τον ύπερο και τα φυλλαράκια, προσέχοντας να μην τους τρυπήσετε, τους πλένετε και τους στραγγίζετε. Σε ένα μπολ τρίβετε τη φέτα, προσθέτετε την κεφαλογραβιέρα, ρίχνετε λίγο πιπέρι και ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Εν συνεχεία με το μείγμα αυτό γεμίζετε τους κολοκυθοανθούς. Σε ένα άλλο μπολ φτιάχνετε κουρκούτι ανακατεύοντας λίγο αλεύρι, λίγο νερό και ένα αυγό, χτυπώντας τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Βουτάτε κάθε γεμιστό γεμιστό κολοκυθοανθό μέσα στο κουρκούτι και τον τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές. Έχοντας τηγανίσει τους κολοκυθοανθούς τους βάζετε σε μια πιατέλα πάνω στην οποία έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί για να «τραβήξει» το λάδι. Τους σερβίρετε ζεστούς.
ΠΗΓΗ http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου