ΛΕΜΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
6 μέτρια λεμόνια
750 γρ ζάχαρη λευκή ψιλή
νερό
6-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τα 4 από τα λεμόνια, σκουπίστε τα καλά και βάλτε τα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια και αφαιρέστε τα κουκούτσια (αφήστε άθικτη τη φλούδα). Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ. Στύψτε τα υπόλοιπα λεμόνια και κρατήστε το χυμό στην άκρη.
Ρίξτε τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε νερό τόσο όσο να τη σκεπάσει. Προσθέστε τα φύλλα δυόσμου εάν τα χρησιμοποιείτε. Βράστε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά (πετάξτε το δυόσμο) και προσθέστε τον πολτό του λεμονιού και τον χυμό. Σε αυτό το σημείο ίσως θέλετε να δοκιμάσετε ως προς τη ζάχαρη και να προσθέσετε λίγη ακόμα, ανάλογα με τα γούστα.
Ρϊξτε 2 λίτρα κρύο νερό στην κατσαρόλα και αφήστε το μίγμα να μείνει σκεπασμένο για 4 ώρες. Στραγγίξτε μέσα από σίτα και στη συνέχεια μέσα από τουλπάνι. Αδειάστε σε γυάλινα μπουκάλια και κλείστε.
Η λεμονάδα κρατάει στο ψυγείο για περίπου 2 εβδομάδες.
Για το σερβίρισμα, προσθέστε αρκετό πάγο και διακοσμήστε με κλωναράκια δυόσμου.
Στην υγειά σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου