Ιβριστόν / Εβρεστόν
Τα ζυμαρικά δεν έλειπαν από κανένα σπίτι. Το δε Ιβριστόν ή Εβρεστόν είναι ένα παραδοσιακό Ποντιακό φαγητό…
Πρόκειτε για χειροποίητο ζυμαρικό, του οποίου η ονομασία προέρχεται από τη λέξη «Άβραστον» και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί.
Υλικά για 2 μερίδες
250γρ. Εβρεστόν
1 κουταλάκι αλάτι
4 κούπες ή 1 λίτρο Νερό
2 κουταλιές Βούτυρο αγελαδινό
100γρ. Τυρομυζήθρα
Ζάχαρη - Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με αλάτι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το βραστό νερό και προσθέτουμε το Ιβριστόν αφήνοντας το για 1-2 λεπτά. Κατόπιν στραγγίζουμε.
Καίμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρομυζήθρα. Συνοδεύοντας το φαγητό μας, με γιαούρτι.
Εναλλακτικά τρώγεται και σαν γλύκισμα, ρίχνοντας από πάνω ζάχαρη με κανέλα! Με συνοδεία κομπόστας.
Φωτογραφία από Βερμίου Γης
ΠΗΓΗ http://www.lelevose.eu/
Τα ζυμαρικά δεν έλειπαν από κανένα σπίτι. Το δε Ιβριστόν ή Εβρεστόν είναι ένα παραδοσιακό Ποντιακό φαγητό…
Πρόκειτε για χειροποίητο ζυμαρικό, του οποίου η ονομασία προέρχεται από τη λέξη «Άβραστον» και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί.
Υλικά για 2 μερίδες
250γρ. Εβρεστόν
1 κουταλάκι αλάτι
4 κούπες ή 1 λίτρο Νερό
2 κουταλιές Βούτυρο αγελαδινό
100γρ. Τυρομυζήθρα
Ζάχαρη - Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με αλάτι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το βραστό νερό και προσθέτουμε το Ιβριστόν αφήνοντας το για 1-2 λεπτά. Κατόπιν στραγγίζουμε.
Καίμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα ζυμαρικά μας.
Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τυρομυζήθρα. Συνοδεύοντας το φαγητό μας, με γιαούρτι.
Εναλλακτικά τρώγεται και σαν γλύκισμα, ρίχνοντας από πάνω ζάχαρη με κανέλα! Με συνοδεία κομπόστας.
Φωτογραφία από Βερμίου Γης
ΠΗΓΗ http://www.lelevose.eu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου