NEW YORK CHEESECAKE
- 4 αβγά
- 1 πακέτο μπισκότα digestive
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1-2 βανίλιες
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Στρώνουμε μια φόρμα (με σούστα ή και κανονική φόρμα κέικ) με το μίγμα μπισκότων βουτύρου.
- Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Ρίχνουμε τα αβγά ολόκληρα ένα ένα μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
- Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Προσοχή στο ψήσιμο: Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 250ο C για 10 λεπτά και μετά στους 100ο C για μία περίπου ώρα.
- Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για μία ώρα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει το cheesecake το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 6-12 ώρες.
- Εναλλακτικά μπορούμε να το καλύψουμε με κομπόστα βύσσινο ή κομπόστα φράουλα, δένοντας μόνο το σιρόπι τους με 2 κουταλιές κορν φλάουερ.
- Όταν κρυώσει το cheesecake ρίχνουμε από πάνω την κομπόστα και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Καλή επιτυχία.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΠΗΓΗ http://greekcook.gr/syntages
Παρακαλώ βάλε πηγή στη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή