Σαλάτα «ουράνιο τόξο» από την Άνω Ορεινή Σερρών
Υλικά
4 μεγάλα πράσα
20 ελιές διάφορων ειδών
3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
10 λιαστές ντομάτες
κόκκινο γλυκό πιπέρι
λάδι,
ξύδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα δοχείο που κλείνει. Ψιλοκόβουμε και ξεκουκουτσώνουμε τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τα ανακατεύουμε με τα πράσα. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ξύδι, ανακατεύουμε και πάλι. Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε μια δυο μέρες στο ψυγείο πριν καταναλώσουμε τη σαλάτα μας.
Υλικά
4 μεγάλα πράσα
20 ελιές διάφορων ειδών
3 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
10 λιαστές ντομάτες
κόκκινο γλυκό πιπέρι
λάδι,
ξύδι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι, τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα δοχείο που κλείνει. Ψιλοκόβουμε και ξεκουκουτσώνουμε τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες και τα ανακατεύουμε με τα πράσα. Ρίχνουμε λίγο λάδι και ξύδι, ανακατεύουμε και πάλι. Κλείνουμε το δοχείο και το αφήνουμε μια δυο μέρες στο ψυγείο πριν καταναλώσουμε τη σαλάτα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου