Χταποδοσαλάτα με ούζο και μαϊντανό
Υλικά:
1 χταπόδι 1300 περίπου γρ. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας 1 ξερό κρεμμύδι 8-10 κόκκους μπαχάρι 2 αστεράκια γλυκάνισου 1 φύλλο δάφνης 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο χυμός ενός λεμονιού λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα, προσθέτοντας και το μπαχάρι, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το ούζο (1/2 φλιτζάνι του τσαγιού) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει τα δικά του υγρά). Βράζουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Μόλις κρυώσει λίγο, το χοντροκόβουμε. Το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ούζο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα, που θα το σερβίρουμε.
Υλικά:
1 χταπόδι 1300 περίπου γρ. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας 1 ξερό κρεμμύδι 8-10 κόκκους μπαχάρι 2 αστεράκια γλυκάνισου 1 φύλλο δάφνης 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο χυμός ενός λεμονιού λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα. Κατόπιν καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε ολόκληρο στην κατσαρόλα, προσθέτοντας και το μπαχάρι, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το ούζο (1/2 φλιτζάνι του τσαγιού) και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι βγάζει τα δικά του υγρά). Βράζουμε το χταπόδι σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βγάζουμε και τα στραγγίζουμε. Μόλις κρυώσει λίγο, το χοντροκόβουμε. Το πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το σκόρδο και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο ούζο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι την ώρα, που θα το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου