http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE
- Αρχική σελίδα
- GOURMET ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
- ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
- ΝΗΣΤΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΑΓΙΟΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΑΛΑΤΕΣ
- ΠΙΤΕΣ
- ΠΙΤΑΚΙΑ
- ΨΩΜΙ
- ΣΟΥΠΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- ΧΟΙΡΙΝΟ
- ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- ΓΛΥΚΑ-ΠΑΓΩΤΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
- ΓΛΥΚΑ
- ΚΕΙΚ
- ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
- ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ-ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΑΤΑ
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
Κοτόπουλο με πατάτες, πορτοκάλι και μέλι στο φούρνο
Κοτόπουλο με πατάτες, πορτοκάλι και μέλι στο φούρνο
Τα απαραίτητα υλικά:
10 μπουτάκια κοτόπουλο
7-8 πατάτες κομμένες σε φέτες
3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι στυμμένα
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
½ κούπα λάδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 70-90 λεπτά
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες.
Προσθέτουμε όλα το λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά στο ταψί.
Περιχύνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι.
Προσθέτουμε από ψηλά το μέλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μεσαίο ράφι στους 180'C, σε αέρα για 70’-90’.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου