Γλυκοπατάτες ογκρατέν
Υλικά
Για 2-4 άτομα200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 αυγό
κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
5-6 γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τις γλυκοπατάτες και τις στρώνουμε σε ταψάκι νούμερο 27. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις γλυκοπατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και τις περιχύνουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου