Σιροπιαστό κέικ με μανταρίνια
Ένα διαφορετικό αλλά πολύ νόστιμο γλυκό.
Υλικά:
500 γρ. φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
400-440 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
260 ml χυμό μανταρίνι (16 μανταρίνια μικρά)
1 βανίλια
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' και προσθέτουμε τη φαρίνα και το χυμό διαδοχικά.
Ύστερα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τη βανίλια ενώ ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ζύμη στην κλασσική στρογγυλή φόρμα του κέικ αφού την έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας και τις φέτες μανταρινιού.
Αφού βράσει για περίπου 20' το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
Αφού κρυώσει το κέικ και το σιρόπι, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στο κέικ και στο τέλος βάζουμε τις καραμελωμένες φέτες μανταρινιού πάνω στο κέικ ομοιόμορφα.
500 γρ. φαρίνα
250 γρ. βούτυρο
400-440 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
260 ml χυμό μανταρίνι (16 μανταρίνια μικρά)
1 βανίλια
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα
ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3' και προσθέτουμε τη φαρίνα και το χυμό διαδοχικά.
Ύστερα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τη βανίλια ενώ ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη ζύμη στην κλασσική στρογγυλή φόρμα του κέικ αφού την έχουμε βουτυρώσει πρώτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου.
Για το σιρόπι, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το ξυλάκι κανέλας και τις φέτες μανταρινιού.
Αφού βράσει για περίπου 20' το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
Αφού κρυώσει το κέικ και το σιρόπι, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά στο κέικ και στο τέλος βάζουμε τις καραμελωμένες φέτες μανταρινιού πάνω στο κέικ ομοιόμορφα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου