ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Σοτάρετε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο για λίγα λεπτά στο τηγάνι, να θωρακιστεί. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το μπέικον, τα αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με βότκα. Γεμίζετε τα φιλέτα με τη μισή γέμιση, τα κλείνετε σε ρολάκια και τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες ή τα δένετε με σπάγκο, για να μείνουν κλειστά. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι με νερό και λάδι, τα αλείφετε με λίγη μουστάρδα και τα ψήνετε στο γκριλ για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο μισό του χρόνου, τα γυρνάτε και τα περνάτε με μουστάρδα κι απ’ την άλλη πλευρά. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι, λίγο βούτυρο, κάρυ, την άλλη μισή γέμιση και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε λίγη βότκα και δένετε τη σάλτσα με μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι. Για γαρνιτούρα βράζετε τορτελίνια με γέμιση τυρί και τα καίτε με λίγο βούτυρο. Στο πιάτο τοποθετείτε ένα ρολάκι κοτόπουλο, λίγα τορτελίνια και τα περιχύνετε με τη σος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου