ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Γεμίζετε ως τη μέση μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει. Ξεπλένετε τις γαρίδες (χωρίς να τις καθαρίσετε) και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μερικές βράσεις για 15 λεπτά. Σουρώνετε το ζωμό και τον βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, ενώ κρατάτε γαρίδες και μυρωδικά σε μια πιατέλα. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρετε το άγριο ρύζι. Το ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζωμό και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου