Ποντιακή κρέμα νισαστόν
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει την ποντιακή κρέμα νισαστόν.
Υλικά
600ml φρέσκο γάλα
6 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ.νισεστέ*
Κανέλα για το σερβίρισμα
*Νισεστές είναι η κοινή ονομασία για το πολύ ψιλό αλεύρι που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρωτογενές άμυλο υλικό (πτατάτες, στάρι, ρύζι κλπ) και επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν πηκτικό.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε το νισεστέ, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, για να μην σβωλιάσει.
Μόλις αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μπορούμε να την αρωματίσουμε με βανίλια, ξίσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Μοιράζουμε την κρέμα σε μπωλάκια κι όταν κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο.
Η κρέμα μπορεί να καταναλωθεί πασπαλισμένη με κανέλα ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή γλυκών σε συνδυασμό με μπισκότα, φύλλο κρούστας, ξηρούς καρπούς κλπ.
Επίσης μπορούμε να ρίξουμε 50 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και να την κάνουμε σοκολατένια.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου