Πουγκιά μελιτζάνας
Μικρασιάτικη λιχουδιά!
1 μελιτζάνα
300 γρ. μοσχαράκι (κιλότο)
1 κρεμμύδι
θυμάρι
1 σκελ. σκόρδο
1 ντομάτα
1 σφηνάκι λευκό κρασί
50 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
λίγη ζάχαρη
50 γρ. γραβιέρα
1 ντοματάκι Σαντορίνης
μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Υλικά
μοσχάρι -
μελιτζάνα -
θυμάρι -
κρεμμύδι -
ντομάτα -
σκόρδο -
κρασί -
αλάτι -
πιπέρι -
βούτυρο -
ζάχαρη -
γραβιέρα -
ντοματίνια -
μαϊντανός -
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις κάψει, βάζουμε το κρέας κομμένο σε κυβάκια για να το θωρακίσουμε. Προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα και μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε την ντομάτα, λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ζάχαρη, θυμάρι, λίγο νεράκι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί και να τραβήξει όλα τα υγρά του (θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα).
Τη μελιτζάνα την κόβουμε σε λωρίδες και την τηγανίζουμε. Σταυρώνουμε 2 λωρίδες, βάζουμε μία κουταλίτσα κρέας και το κλείνουμε σαν φωλίτσα. Βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι τυράκι, μια φέτα ντομάτας και με μια οδοντογλυφίδα το στηρίζουμε και το βάζουμε για ψήσιμο στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Καλή μας όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.toarkoudi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου