Κρεμμυδοκεφτέδες με κουρκούτι
Καυτερό, μυρωδάτο και πολύ νόστιμο…
για τις κεφτέδες:
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το φύλλο)
λίγο δυόσμο φρέσκο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο
για το κουρκούτι:
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο πιπέρι κόκκινο
1 ποτήρι νερό
αλεύρι (όσο πάρει)
Υλικά
αλάτι -
πιπέρι -
δυόσμος -
αυγά -
αλεύρι -
σκόρδο -
νερό -
Εκτέλεση
Αρχικά, για να φτιάξουμε τις κεφτέδες, θηλυκές κατά τις γιαγιάδες μας, ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, το δυόσμο και τα χτυπάμε στο γουδί μαζί με το αλάτι και τα πιπέρια. Μεταφέρουμε το στουμπιγμένο μείγμα σε μια πιατέλα, όπου σπάμε και τα αυγά και τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσουν. Αμέσως μετά ρίχνουμε το νερό και το αλεύρι, όσο χρειαστεί -περίπου 2 φλιτζάνες-. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει χυλός και τηγανίζουμε σε λίγο λαδάκι.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κουρκούτι:
Κόβουμε και στουμπάμε το σκόρδο μαζί με αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Τα γυρνάμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση, βάζουμε και τις κεφτέδες. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά μαζί στο τηγάνι και μετά σερβίρουμε ή τρώμε μέσα από το τηγάνι, αφού μας έσπασαν τη μύτη.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.toarkoudi.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου