ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΙΛΑΦΙ(ISTANBUL PILAVI)
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε İstanbul pilavı είναι:
2 ποτήρια ρύζι
2,5 ποτήρια ζωμό κότας
50 γραμμάρια βούτυρο
Μισό στήθος κοτόπουλου
150 γραμμάρια αρακά
1 ½ κουταλάκι σαφράνι
25 γραμμάρια φιστίκια κελυφωτά
25 γραμμάρια αμύγδαλα
1 πρέζα αλάτι
Μισό λεμόνι
2,5 ποτήρια ζωμό κότας
50 γραμμάρια βούτυρο
Μισό στήθος κοτόπουλου
150 γραμμάρια αρακά
1 ½ κουταλάκι σαφράνι
25 γραμμάρια φιστίκια κελυφωτά
25 γραμμάρια αμύγδαλα
1 πρέζα αλάτι
Μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το σαφράνι σε ένα φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό για 10 λεπτά, το σουρώνουμε να μείνει χωρίς κατακάθι και το βάζουμε στην άκρη.
Μουλιάζουμε το ρύζι σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι και χυμό λεμονιού για μισή ώρα.
Βράζουμε το κοτόπουλο σε νερό με λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
Μόλις ψηθεί το ψαχνό, το βγάζουμε από το νερό και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Μουλιάζουμε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό για 5 λεπτά και καθαρίζουμε τις φλούδες.
Μισοβράζουμε τον αρακά.
Ξεπλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην αντικολλητική ρηχή κατσαρόλα που θα πρέπει να προτιμάμε για το πιλάφι μας, και σοτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν ελαφρώς καφετί χρώμα. Τα βγάζουμε.
Βάζουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό και το νεράκι με το σαφράνι και αλατίζουμε.
Σιγοψήνουμε το πιλάφι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κελυφωτά φιστίκια, τον αρακά, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε έπειτα από 15-20 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου