ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ (ΣΜΥΡΝΕΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
Για να φτιάξουμε ψαροκεφτέδες της İzmir, θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια
2 παλαμίδες
3 αβγά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ματσάκι μαϊντανό
Μισή κούπα αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
2 παλαμίδες
3 αβγά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 ματσάκι μαϊντανό
Μισή κούπα αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και αρκετό νερό και τα βράζουμε. Βγάζουμε τα ψάρια και καθαρίζουμε τα κόκαλα. Βρέχουμε το ψωμί, το σφίγγουμε να φύγει το νερό και το προσθέτουμε στα ψάρια που έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ένα αβγό, αλάτι, πιπέρι, το άλλο κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Φτιάχνουμε κεφτέδες σε ότι σχήμα θέλουμε, τους πασπαλίζουμε με αλεύρι και έπειτα χτυπάμε τα δύο αβγά, τους βουτάμε μέσα και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου