Φρικασέ με μανιτάρια
Τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο φρικασέ και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα μανιτάρια θα έχουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη.
Υλικά:
Υλικά:
1 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια η κονσέρβα
3 μαρούλια
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
3 μαρούλια
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κόβουμε και τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουνε να βράσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουνε να βράσουν.
Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10' να βράσουν όλα μαζί.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμακι από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου