Μανέστρα με μύδια και ντομάτα
(Φωτ.: macedoniancuisine-pkm.gr)
Στον κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO φιλοδοξεί να εντάξει τη μακεδονική κουζίνα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και με αυτή την αφορμή επιλέξαμε μία από τις συνταγές που φιλοξενούνται στο macedoniancuisine-pkm.gr.
Η αρχική συνταγή περιλαμβάνει και φέτα, λόγω Σαρακοστής όμως μπορείτε να την παραλείψετε.
ΥΛΙΚΑ
1½ κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος, καθαρισμένα
3 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα πικάντικη (προαιρετικά)
αρκετό άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. μανέστρα (κριθαράκι)
4 ποτήρια ζεστό νερό
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα για 5-10΄ μέχρι να μαραθούν καλά.
Προσθέτουμε τα μύδια και τη μανέστρα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το ζεστό νερό, και αμέσως σκεπάζουμε το φαγητό ενώ χαμηλώνουμε και τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20΄ μέχρι να μελώσει η μανέστρα.
Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη με τα χέρια μας (εάν δεν νηστεύουμε) και σερβίρουμε με αρκετό μαύρο πιπέρι.
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.gr
Πηγή: macedoniancuisine-pkm.gr.
Πηγή: macedoniancuisine-pkm.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου