Αγιορείτικος μπακαλιάρος με πατάτες και δαμάσκηνα
(Φωτ.: macedoniancuisine-pkm.gr)
Όσοι έχουν ταυτίσει τον παστό μπακαλιάρο με την 25η Μαρτίου, καιρός είναι να αλλάξουν γνώμη...
Πρόκειται για ένα ψάρι με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε πίτα (Κεφαλονιά), μπιφτέκια ή ντολμαδάκια, γενικά μπορούμε να το κάνουμε... αλλιώς! Ας δούμε λοιπόν τι προτείνουν και οι αγιορείτες μοναχοί.
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο
¾ φλ. λάδι
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλας
1 δαφνόφυλλο
300 γρ. δαμάσκηνα
700 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ σε μεγάλο τηγάνι για 5΄.
Προσθέτουμε την κανέλλα, τη δάφνη και τις πατάτες και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τον μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15΄, μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.grΠηγή: macedoniancuisine-pkm.gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου