Πατάτες φούρνου με λιωμένο κασέρι, κεφαλογραβιέρα και μπέικον, έτοιμες σε λίγα λεπτά
Πατάτες στο φούρνο: Ψάχνετε να βρείτε μια καλό, γρήγορο και εντυπωσιακό γεύμα για να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας; Μην ανησυχείτε! Δεν υπάρχει λόγος για να αγχώνεστε. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, καθώς είναι βέβαιο πως οι καλεσμένοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους.
Υλικά
8 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους ή κομματάκια
100 γραμμάρια βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
300ml κρέμα γάλακτος
200ml φρέσκο γάλα
3 αυγά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
– Ζεσταίνετε βούτυρο σε μια κατσαρόλα.
– Στη συνέχεια, σοτάρετε το κρεμμύδι.
– Βάλτε και τις πατάτες και συνεχίστε να σοτάρετε.
– Γυρίζετε πλευρά ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις πατάτες.
– Ρίξτε σκόρδο και βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
– Προσθέστε το μισό μείγμα.
– Σκορπίστε την κεφαλογραβιέρα και τα 2/3 από το μπέικον.
– Βάλτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
– Τοποθετήστε δεύτερη στρώση από πατάτες.
– Βάλτε από πάνω κασέρι και το μπέικον, που απέμεινε.
– Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
– Περιχύστε και αυτά στο φαγητό.
– Βάλτε λίγο βούτυρο ακόμη σε κομματάκια.
– Ψήστε για 50′ στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Αυτό ήταν! Το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου