Σουφλέ με ψωμί του τοστ
Πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας
Σουφλέ με ψωμί του τοστ:
Είστε λάτρεις των τυριών; Θέλετε να ευχαριστήσετε αγαπημένα φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Υλικά
– 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα (σ.σ. ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
– 4 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
– 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
– 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν της αρεσκείας μας
– 4 αυγά
– 2 φλιτζάνι γάλα
– 1 τσιμπιά αλάτι
– Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
– Ανακατεύουμε δύο κουταλιές από τυριά και δύο κουταλιές από γαλέτα.
– Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
– Πασπαλίζουμε στο πυρέξ την υπόλοιπη γαλέτα.
– Ρίχνουμε από πάνω μισή ποσότητα τυριού και ζαμπόν.
– Στρώνουμε δεύτερη σειρά από ψωμί του τοστ.
– Ρίχνουμε στο πυρέξ το υπόλοιπο τυρί.
– Χτυπάμε αυγά, γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μπολ.
– Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Πασπαλίζουμε μείγμα από τυρί και γαλέτα, το σουφλέ.
– Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου τριάντα λεπτά.
– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα και κάθε είδους αλλαντικά.
* Προσοχή: Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 12 μερίδες.
Υλικά
– 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα (σ.σ. ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
– 4 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
– 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
– 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν της αρεσκείας μας
– 4 αυγά
– 2 φλιτζάνι γάλα
– 1 τσιμπιά αλάτι
– Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
– Ανακατεύουμε δύο κουταλιές από τυριά και δύο κουταλιές από γαλέτα.
– Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
– Πασπαλίζουμε στο πυρέξ την υπόλοιπη γαλέτα.
– Ρίχνουμε από πάνω μισή ποσότητα τυριού και ζαμπόν.
– Στρώνουμε δεύτερη σειρά από ψωμί του τοστ.
– Ρίχνουμε στο πυρέξ το υπόλοιπο τυρί.
– Χτυπάμε αυγά, γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μπολ.
– Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Πασπαλίζουμε μείγμα από τυρί και γαλέτα, το σουφλέ.
– Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου τριάντα λεπτά.
– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα και κάθε είδους αλλαντικά.
* Προσοχή: Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 12 μερίδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου