Εξωτικές γαρίδες με μανιτάρια και ρύζι
Μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr. Το πρώτο μυστικό είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλαδή της γαρίδας· σίγουρα το φαγητό γίνεται και με κατεψυγμένες, αλλά η γεύση και το άρωμα που έχουν οι φρέσκες δεν... παίζονται. Το δεύτερο μυστικό είναι η πολύ δυνατή φωτιά σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Καλή επιτυχία!
ΥΛΙΚΑ
4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
2 κ.σ. λάδι
½ κιλό γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
3 φλ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλ. ζωμό κότας
ρύζι μαγειρεμένο
φέτες λεμονιού (για το γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το σκόρδο σε υψηλή θερμοκρασία σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουοκ για 1΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1΄.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε (πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά) για άλλα 2΄, ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.
Πηγή: food.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου