http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σουτζουκάκια Πολίτικα

Σουτζουκάκια Πολίτικα

Σουτζουκάκια Πολίτικα

Τα σουτζουκάκια είναι ένα εκπληκτικό φαγητό με μεγάλη παράδοση. Η πιο συνηθισμένη συνταγή για σουτζουκάκια είναι με σάλτσα ντομάτας αλλά εμείς οικογενειακά φτιάχναμε μία παλιά συνταγή από την Πόλη για τα Πολίτικα σουτζουκάκια χωρίς ντομάτα. Το άρωμα τους είναι μοναδικό και δεν χρειάζεται να επικαλύπτεται από την ντομάτα, αλλά πρέπει να τα δοκιμάσετε για να το διαπιστώσετε και μόνοι σας!


Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά Συνταγής

500 γρ μοσχαρίσιο κιμά (σπάλα)
1 μεγάλη φέτα χωριάτικο ψωμί
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
μισό κουταλάκι κύμινο
ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 σφηνάκι κονιάκ
λεμόνι
1 κουταλιά λευκό ξύδι



Εκτέλεση Συνταγής

Ξεκινάμε καθαρίζοντας το ψωμί από τη κόρα και το βάζουμε να μουσκέψει σε ένα πιάτο με το κρασί.

Μετά καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε με έναν χοντρό τρίφτη. Τα σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελαφρά, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν.



Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι μαζί με το λάδι τους, τα αυγά, το κύμινο, τα σκόρδα λιωμένα, το αλάτι, το πιπέρι και το ψωμί στημένο από το κρασί.

Το υπόλοιπο κρασί το κρατάμε γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια.



Ανακατεύουμε καλά αυτό το μείγμα με τα χέρια και πλάθουμε 25-30 σουτζουκάκια.



Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε δόσεις τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αρκεί το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση τα σουτζουκάκια και τα γυρνάμε να τηγανιστούν από τις δύο πλευρές.

Μόλις ετοιμαστούν όλα τα σουτζουκάκια τα προσθέτουμε σε μία καθαρή κατσαρόλα με ένα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο, δυναμώνουμε την εστία και σβήνουμε με το κρασί που έχουμε κρατήσει και μετά από 1 λεπτό με τον χυμό από το μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά με κλειστό το καπάκι για να μαγειρευτούν τα σουτζουκάκια.

Στο τέλος, προσθέτουμε το κονιάκ, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε τα Πολίτικα σουτζουκάκια με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μετά το τηγάνισμα τους, να τα προσθέσετε μέσα στη σάλτσα για να μαγειρευτούν. Με την ντομάτα είναι γνωστά ως σουτζουκάκια Σμυρνέικα και μπορείτε να επιλέξετε τη σάλτσα που σας ταιριάζει!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου