Τεπίκε από το Ατά Παζάρ Νικομήδειας
Μια απλούστατη αλλά νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση «Παρακάθ' κι αροθυμίας» του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς»
(8-17/7/2016).
ΥΛΙΚΑ
Τρυφερές κορφές γλιστρίδας ή 300 γρ. λαχανίδα
4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
4 κ.σ. λάδι
4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
1 κ.γ. ρίγανη
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1,5 λίτρο νερό
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις κορφές της γλιστρίδας και μαζί με το ρύζι τις βράζουμε για 20΄. Στραγγίζουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το δυόσμο και τη ρίγανη.
Ενώνουμε τα δύο μίγματα.
Ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο με το γιαούρτι και απλώνουμε πάνω από τη γλιστρίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου