Πολίτικη παστουρμαδόπιτα
Μια μερακλίδικη νοστιμότατη πίτα που θα ξετρελάνει ακόμα κι όσους έχουν τις επιφυλάξεις τους με τον παστουρμά...
ΥΛΙΚA
- 20-22 λεπτές φέτες παστουρμά
- 300 γρ. κασέρι (ιδανικά πεπαλαιωμένο)
- 5 μέτριες ντομάτες
- λίγη ζάχαρη
- ένα πακέτο φύλλα κρούστας
- ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
- 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
- μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κασέρι. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και αφαιρούμε τα πολλά υγρά.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα και απλώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
- Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, από πάνω απλώνουμε τον παστουρμά και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Τέλος, απλώνουμε τον υπόλοιπο παστουρμά και το υπόλοιπο κασέρι.
- Απλώνουμε τα άλλα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας ώστε να φυλακιστεί το μίγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
- Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° για 45-50΄.
⇔
♦ Κάνουμε υπομονή για 10΄ πριν την κόψουμε...
♦ Η πίτα είναι το ίδιο απολαυστική είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
♦ Αφαιρώντας το τσιμένι εξαλείφουμε τον κίνδυνο των δυσάρεστων οσμών.
♦ Κάνουμε υπομονή για 10΄ πριν την κόψουμε...
♦ Η πίτα είναι το ίδιο απολαυστική είτε ζεστή είτε σε θερμοκρασία δωματίου.
♦ Αφαιρώντας το τσιμένι εξαλείφουμε τον κίνδυνο των δυσάρεστων οσμών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου