Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ρεβίθια με σπανάκι αυγολέμονο


Ρεβίθια με σπανάκι αυγολέμονο




Ένα νόστιμο χειμωνιάτικο φαγητό σας προτείνει το pontos-news.gr. Συνδυάζεται ιδανικά με ψητό φιλέτο γαλοπούλας.

ΥΛΙΚA

600 γρ. ρεβίθια φουσκωμένα και καλά βρασμένα
200 γρ. σπανάκι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
½ ματσάκι άνηθο
2 πρέζες ανθό αλατιού
1 κ.γ. μπούκοβο
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
2 ασπράδια αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε στο πλακερό λίγο λαδάκι (1 κ. σούπας) και άλλο τόσο νερό. Μόλις ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμύδι και τα γυρίζουμε 3-4 βόλτες μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε έτσι ώστε να μπερδευτούν καλά τα υλικά. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και με το ξύσμα λεμονιού.
Τα αφήνουμε τα να βράσουν στο ζουμί τους (κυριολεκτικά) – άλλωστε δεν θέλουν και πολύ χρόνο.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα ασπράδια καλά και με μέθοδο «κορδόνι» (αργή και συνεχή ροή) προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και το περιχύνουμε με το αυγολέμονο. Δεν ανακατεύουμε με την κουτάλα, απλώς ανακινούμε το σκεύος με τα χέρια, κυκλικά.


Συνδυάζεται ιδανικά με ψητό φιλέτο γαλοπούλας (250 γρ./άτομο).
Πηγή: halkidikifocus.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου