Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με σέλινο Ποντιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή!

Χοιρινό με σέλινο
Ποντιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή!







- Μια κλασική Ποντιακή Χριστουγεννιάτικη συνταγή. Ένα υπέροχο χειμωνιάτικο παραδοσιακό πιάτο για το γιορτινό σας τραπέζι, που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
Υλικά

• 1 κιλό χοιρινό κρέας, σε μερίδες
• ½ κιλό σέλινο
• 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα & 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
• 1 αυγό
• Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση

• Πλένουμε πολύ καλά τα σέλινα και τα κόβουμε στα τρία. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καθόλου νερό. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους και μαλακώσουν, τα σουρώνουμε.

• Σωτάρουμε σε αρκετό λάδι το κρεμμύδι (φρέκο και ξερό) και κατόπιν το κρέας. Όταν ροδίσει καλά, προσθέτουμε και το σέλινο. Βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε περίπου 20’ στη χύτρα.

• Όταν γίνει το φαγητό μας και έχει μείνει με λίγο ζουμάκι, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού καλά, με βαρύ πιρούνι, κατόπιν προσθέτουμε τον κρόκο και σύνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και λίγο ζουμάκι από το φαγητό.

• Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου