ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά μας, αφού πρώτα
τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά με ένα πιρούνι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι,
το αλάτι και στο τέλος το λιωμένο Βιτάμ. Αρχίζουμε ζυμώνουμε ελαφρά τη
ζύμη μέχρι να τη νιώθουμε μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια μας. Τη
σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να
διπλασιάσει τον όγκο της. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 4 ίσα περίπου
μέρη. Τα κάνουμε μπαλίτσες.
Παίρνουμε μια μια μπαλίτσα την ανοίγουμε
σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου περίπου όσο ένα μεγάλο πιάτο. Βάζουμε το
ένα κάτω βάζουμε από πάνω του στο κέντρο μερέντα και την απλώνουμε με το
κουτάλι μας.
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο ζύμης επαναλαμβάνουμε με τη
μερέντα, ρίχνουμε και το τρίτο φύλλο μας βάζουμε ξανά μερέντα και το
καλύπτουμε με το τελευταίο τέταρτο φύλλο μας.Αρχίζουμε και χαρακώνουμε
γύρω γύρω το φύλλο μας όπως δείχνει η φωτογραφία.
Έπειτα αρχίζουμε και στρίβουμε το κάθε κομμάτι μας ένα δεξιόστροφα και το επόμενο αριστερόστροφα.
Βάζουμε το μερεντόψωμο μας πάνω σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψάκι
διαμέτρου 28-30 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα
στους 175 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου