ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΣ!
Κριτσίνια 3 ειδών, πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα. Ιδανικά για
κολατσιό, αλλά και για μπουφέ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Εάν επιλέξετε
και τις 3 επικαλύψεις, θα έχετε πολύ εύκολα 3 είδη κριτσινιών, χωρίς
ιδιαίτερη δυσκολία!
Υλικά
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλλιώς αλεύρι γ.ο.χ. και μπέικιν
για την επικάλυψη
σουσάμι
ηλιόσπορους
καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε σε μπαστουνάκια. Τα βουτάμε σε νερό και τα τυλίγουμε σε
σουσάμι, ηλιόσπορους ή καλαμποκάλευρο και τα τοποθετούμε σε ταψί με
λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, μέχρι να
ροδίσουν στις άκρες. Αν έχουν ροδίσει από κάτω είναι έτοιμα.
Στα κριτσίνια που θα επικαλύψετε με ηλιόσπορους μπορείτε να βάλετε και αλεύρι ολικής άλεσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου