Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
450 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1 πατάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 γρ φέτα σε τρίμματα (προαιρετικά)
δύοσμος φρέσκος
αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
220-240 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
ΠΗΓΗ http://www.tithafame.gr
Περιγραφή
Κεφτέδες κολοκυθιού με πατάτα ,φρέσκο δύοσμο και άρωμα πορτοκαλιού.1 πατάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
100 γρ φέτα σε τρίμματα (προαιρετικά)
δύοσμος φρέσκος
αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν
220-240 γρ αλεύρι
1/2 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
Συστατικά
Βάζουμε σε ένα μπωλ όλα τα τριμμένα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι αναμιγμένο με το μπέικιν. Ανακατεύουμε όλο το μίγμα σαν να φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι καλά και αλείφοντας τα χέρια μας με λάδι πλάθουμε κεφτέδες ,τους πατάμε λίγο από πάνω και αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι αναμιγμένο με το μπέικιν. Ανακατεύουμε όλο το μίγμα σαν να φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι καλά και αλείφοντας τα χέρια μας με λάδι πλάθουμε κεφτέδες ,τους πατάμε λίγο από πάνω και αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα θέλουμε πιο τραγανά, τα αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Λίγα Μυστικά Ακόμα
Συνοδεύεται άριστα με κατίκι Δομοκού.ΠΗΓΗ http://www.tithafame.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου