Κοτόπουλο φρικασέ με χασχάσια, κιντέατα και ζοχούς
Ένα υπέροχο και θρεπτικό πιάτο που δημιούργησε η Δέσποινα Χριστοφορίδου αποκλειστικά για το pontos-news.gr.
ΥΛΙΚA
- 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
- 1 κιλό παπαρούνα (χασχάσια)
- ½ κιλό ζοχούς (χορταρικά)
- 200 γρ. τρυφερές κορφές τσουκνίδας
- 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 3-4 κλαδάκια άνηθο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά για αυγολέμονο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα χόρτα, τα ζεματάμε λίγο σε νερό που βράζει.
- «Χαρατσώνουμε» το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, να θωρακιστεί, με ελαιόλαδο και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα χόρτα.
- Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι αυτά να καλυφθούν και να βράσουν για περίπου 60΄.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, και το χυμό των λεμονιών ή αυγολέμονο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου