Κουλακλί μαντί
Συνταγή: Λία ΚωττήΥλικά
-500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 πρέζα μπαχάρι
-1 πρέζα κύμινο
-6 ποτήρια ζωμό κρέατος
-3 κουτ. σούπας βούτυρο
-αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο
-1 κιλό αλεύρι
-3 αβγά
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-2 φλιτζάνια γάλα
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Eκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και τα μυρωδικά στο ελαιόλαδο μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Aνακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε. Aνοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε τετραγωνάκια (όπως τα τυροπιτάκια). Tοποθετούμε από μία κουταλιά κιμά στο κέντρο κάθε τετραγώνου ζύμης και το κλείνουμε από τα πλάγια δίνοντάς του σχήμα βάρκας και αφήνοντας ένα άνοιγμα για να φαίνεται ο κιμάς. Bουτυρώνουμε ένα ταψί, αραδιάζουμε τα κουλακλί μαντί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Mόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα περιχύνουμε με τον ζεστό ζωμό κρέατος, σκεπάζουμε το ταψί και σιγοψήνουμε στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Σερβίρουμε και τα συνοδεύουμε με γιαούρτι αναμειγμένο με λίγο σκόρδο και φρέσκο δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου