Χαψία πλακίν μεθυσμένα
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει χαψία πλακίν μεθυσμένα.
Τα χαψία ο γνωστός σε όλους μας γαύρος υπήρχαν σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο γι αυτό αποτελούσαν και αγαπημένη τροφή των Ποντίων
Υλικά
1 κιλό φρέσκο χαψία (γαύρο)
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε. Τον τοποθετούμε σε ταψί σε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180° για 15 – 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Η αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Τα χαψία ο γνωστός σε όλους μας γαύρος υπήρχαν σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο γι αυτό αποτελούσαν και αγαπημένη τροφή των Ποντίων
Υλικά
1 κιλό φρέσκο χαψία (γαύρο)
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο και τον πλένουμε. Τον τοποθετούμε σε ταψί σε μια στρώση και από πάνω ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε στους 180° για 15 – 20 λεπτά.
Καλή σας όρεξη
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Η αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου