http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr/search/label/%CE%98%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κέικ μήλο-αμύγδαλο χωρίς αυγά και βούτυρο

Κέικ μήλο-αμύγδαλο χωρίς αυγά και βούτυρο

Κέικ μήλο-αμύγδαλο χωρίς αυγά και βούτυρο
Πεντανόστιμο και αρωματικό κέικ χωρίς πολλά λιπαρά, ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας! Δε χρειάζεται ούτε μίξερ!
Υλικά
- 1 φλ. ζάχαρη (μισό λευκή-μισό καστανή)
- ¾ γλ. τσ. καλαμποκέλαιο
- 1 ½ κ.σ. ξύδι κόκκινο
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή λικέρ με βάση το κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2/3 φλ. τσ. μήλο
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ φλ. τσ. νερό
- 2 μήλα μέτρια μαλακά τριμμένα
- 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα σε σκόνη
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύω καλά τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτω το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και το κονιάκ ή το λικέρ. Σε άλλο σκεύος διαλύω στο χυμό μήλου τη σόδα και μετά προσθέτω το διάλυμα χυμού-σόδας.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτω και το νερό. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτω σταδιακά στα υγρά. Τέλος προσθέτω το τριμμένο μήλο και τα αμύγδαλα και ανακατεύω καλά. 
Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα κέικ και ρίχνω μέσα το μίγμα μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά και μετά ελέγχω με το μαχαίρι αν είναι το κέικ έτοιμο. Αν όχι ψήνω για 10 λεπτά ακόμα στον αέρα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει πριν ξεφορμάρω.
Καλή επιτυχία!
***Το κέικ στο εσωτερικό του κρατάει υγρασία λόγω του μήλου. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αχλάδι αντί του μήλου αλλά τότε καλύτερα να βάλουμε χυμό πορτοκάλι για πιο ταιριαστή γεύση. Ο χυμός μήλου πωλείται στα σούπερ μάρκετ και έτοιμος χωρίς προσθήκη ζάχαρης.***

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου