Τυρόπιτα σκοπελίτικη
Υλικά
Για το φύλλο
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι κόκκινο
- Νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφιχτή
- Μία πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
- ½ κιλό καλό κατσικίσιο τυρί
- Νισιστές για το άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε μία μεγάλη επιφάνεια με νισιστέ και ανοίγουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο και ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου. Διπλώνουμε κλείνοντας μέσα τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σαν σαλιγκάρι. Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία και από τις δύο πλευρές σε αρκετό ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Πηγή: http://www.συνταγες.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου